Kolay sucuklu pizza tarifi

Tekrar evde hazırlayabileceğiniz kolay bir pizza tarifiyle karşınızdayım.

Blogumuz açılalı yaklaşık 1 hafta oluyor ve katettiğimiz mesafe beni oldukça etkiledi. İlginiz ve alakanızdan ötürü çok teşekkürler.

Şimdi tarifimize geçmek istiyorum , zira pizza yemek için sabırsızlanan arkadaşlarımız olduğunu biliyorum.

Bu seferki pizzamız " sucuklu pizza "

Evet malzemerle başlayalım her zamanki gibi ;

Tabikide pizzanın adından da anlaşılacağı üzere bize öncelikle gerekli olan malzeme ... duyamadım ?

Tabikide sucuk ..



Üç su bardağı un , bir tatlı kaşığı maya , bir bardak ılık su , bir tatlı kaşığı tuz ( aman fazla kaçırmayın ) , 3 adet rendelenmiş domates ( orta yollu birşeyler olsa yeter , çok büyük domateslere ihtiyacımız yok ) , iki adet sivri biber , bir su bardağı rendelenmiş şekilde kaşar peyniri ve son olarakta iki fincan zeytinyağı.

Hazırlarken ise ;

Öncelikle mayamızı ılık suda iyice eziyoruz. İçine tuzumuzu ilave ediyoruz. Üç bardak unu eliyoruz ve ortasını açıyoruz. İçerisine tuz , bir fincan zeytinyağı ve en başta hazırladığımız mayayı ekliyoruz. Diyeceksiniz ki hangi organımızın kıvamına getirelim biz bu hamuru. Cevap vereyim o zaman ; kulak memesi ..

Hamuru ılık bir ortamda iyice kabarana kadar dinlenmeye alıyoruz. Mayalanma operasyonu bittikten sonra , hamurumuzdan kocaman kocaman parçalar koparıyoruz ve başyardımcımız merdane yardımıyla açıyoruz.( yarım santim kalınlık yeterlidir )

Üzerine ise zeytinyağımızı ve rendelemiş domateslerimizi sürüyoruz , en son olarak ise bu bölümde halka şeklinde doğramış olduğumuz domatesleri düzgün şekilde diziyoruz.

Rendelenmiş peyniri üzerine ekliyoruz. Daha sonra yağlamış olduğumuz tepsi üzerinde yarım saat kadar dinlenmeye alıyoruz. Orta ısılı fırınımızı açıyoruz , pişiriyoruz ve afiyetle sıcak sıcak yiyoruz. Gene iştahım mı kabardı ne ?

0 yorum:

Yorum Gönder