Evde kolay dondurma tarifi

 
Malum ülkemizde çöl sıcaklarını yaşadığımız şu dönemde serinlemek için bir kaç alternatifimiz var. Bunların başında " dondurma " geliyor. Evde kolay hazırlayabileceğiniz bu dondurma tarifi ile sıcak havaların verdiği bunalımdan kurtulacaksınız. Gayet kolay olan bu tarifi yapmanızı kesinlikle tavsiye ederim.

Yapacağımız dondurma 4 kişilik olacak , malzemeleri ona göre arttırarak kişi sayısına göre dondurma hazırlayabilirsiniz.

Dondurmayı hazırlamamız yaklaşık 10 - 15 dakika sürecek. Pişme süreside var tabi.




Malzemelerle başlayalım ;



  • İki su bardağı kadar hazır süt
  • Bir tatlı kaşığı kadar vanilya
  • Dört yumurtanın sarısı
  • Bir su bardağı toz şeker
  • 200 gr kadar süt kreması


İki bardak sütü bir tencere boşaltarak başlıyoruz. Daha sonra vanilyamızı ilave ederek kısık yada orta ateşde karıştırmaya başlıyoruz. Kaynamaya başlayınca sütümüzü ateşden alıp 15 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.

Sütü süzgeçten geçirerek başka bir kaba boşaltıyoruz. Sütü döktüğümüz tencereye malzemelerde belirtmiş olduğumuz dört yumurtanın sarısını ve tozşekerimizi koyarak mikser ile hızlıca çırpıyoruz.

Süt ile karışımımızı karıştıracağız. Fakat bunu yaparken ılık sütümüzü karışıma yavaş yavaş ilave etmeliyiz ve sürekli olarak da karıştırmalıyız. Tencereyi benmari usulü

0 yorum:

Yorum Gönder