İkramlik mini pizza tarifi



Çoğu zaman yaptığımız pizzayı bitiremeyiz ve soğuduktan sonrada , sıcak yerken aldığımız keyfi ve hazzı alamayız. Bu nedenle yiyebileceğimiz büyüklükte pizza yapmamız çok önemli. Şimdi sizlerle ufak ve güzel bir pizza tarifi paylaşacağım.

Genelde ikramlık minik pizza olarak anılır bu pizza. Misafirleriniz geldiğinde hızlıca hazırlayıp servis edebilirsiniz.





Malzemeler ;

- Üç su bardağı kadar un (Yaklaşık 500 gr)
- Yarım çay bardağı çiçek yağı
- Bir paket kuru maya
- Bir adet yumurta
- Bir tatlı kaşığı kadar tuz
- Bir çorba kaşığı kadar toz seker
- Alabildigi kadar da su

İç malzemesi için ;

- kiraz domates ( ufak domates )
- sivri biber ( miktarını isteğe göre ayarlayabilirsiniz )
- Dilimlenmiş şekilde çekirdeksiz yeşil zeytin ( miktarını kendiniz ayarlayın )
- Bir miktar kaşar peyniri
- Hazır domates sos
- Kekik

Yapılışı :

1. Karıştırma kabına unumuzu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz ve  içine mayayı, yumurtanin beyaz kısmını, çiçek yağımızı, unun üzerine de bir miktar tuzumuzu, toz şekerini eşit miktarda serpiştiriyoruz.

2. Havuzun orta kısmındaki mayayı bir miktar su ile eritiyoruz ve bir miktar su ile kulak memesi kıvamına getiriyoruz. Hamurumuzu iyi bir şekilde yoğuruyoruz. Ceviz büyüklügünde bezeler halinde kesiyoruz. Yağlanmış bir fırın tepsisine güzel sıraladıktan sonra, parmak uçlarımızla bastırarak bezeleri yassı bir hale sokuyoruz.

3. Üzerine ise yumurta sarısını sürüyoruz. Ayrıca üzerine istediğimiz , arzuladığımız malzemelerden istediğimiz miktarda koyup, 150 - 200 derece kadar ısıtılmış fırınımızda on dakika kadar pişiriyoruz.

Afiyet , bal , şeker , ekmek kadayıfı olsun ..

0 yorum:

Yorum Gönder