ITALYAN USULÜ CENOVA PİZZA



Malzemeler (4-6 kişilik):
Hamurun Malzemeleri:
20 gr. yaş maya,
200 gr. (bir su bardağı) ılık su,
250 gr. elenmiş un
1/4 su bardağı zeytinyağı,
1 çay kaşığı tuz.
Garnitürün Malzemeleri:
300 gr. soğan, (piyaz doğranmış),
2 çay kaşığı tuz,
50 gr. siyah zeytin,
karabiber,
1 avuç dolusu kaşer peyniri rendesi,
1 tutam mercanköşk (toz halinde istenirse),
5-6 yaprak fesleğen (olmasada olur)

Hamuru hazırlamak için yapılması gereken şey: Mayayı ılık suyun içine atıp karıştırdıktan sonra bir kenara bırakın.
Unu tezgahın üzerine tepeleme yayıp, ortasını havuz gibi açın. Buraya zeytinyağını ve mayalı suyu boşaltıp unu yedirerek parmaklarınızın ucu ile hamuru işleyin.
Hamuru iki elinizin içiyle ileri geri iterek ve geri çekerken de tezgaha vurarak yoğurun. Arasıra tezgahınızı hamurun yapışmaması için unlamayı ihmal etmeyin. Hamuru böylece on dakika, hamur ele ve tezgaha yapışmayıncaya kadar yoğurduktan sonra top haline getirip unlanmış bir kaseye koyup üstüne nemli bir bez örterek, ılık bir yerde hamur bir misli kabarıncaya kadar, bir-iki saat dinlendirin. (Eğer birden fazla pizza yapacaksanız, hamuru dinlendirmeden önce eşit parçalara ayırın.)
Ellerinizi unlayıp hamuru, üstüne ellerinizin içiyle vurarak, açın. Açma işlemini bir oklava ile tamamlayıp, 0,5 cm. kalınlığında yuvarlak pizza hamurunu elde edin. Hamuru kenarlarından çekiştirerek (böylece hamurun orta kısmı daha ince olacaktır) yağlanmış bir tepsiye yerleştirin. Üstüne bir fırça ile biraz zeytinyağı sürün.
Garnitürü için önce soğanı bir kaba alıp üzerine iki çay kaşığı tuz serptikten sonra bir kenarda otuz dakika bekletin. Soğanları yıkayıp tuzunu akıtın. Soğanları yağlanmış pizza hamurunun üzerine, kenarlarda 2 cm. boşluk kalacak biçimde, döşeyin. Soğanların üzerine zeytinleri yerleştirdikten sonra biberi ekin. Bunun da üzerine sırasıyla kaşer peyniri rendesini, dilerseniz mercanköşkü ve zeytinyağına batırılmış fesleğen yapraklarını döşeyin. Pizzayı alüminyum kağıtla örtüp, ılık bir yerde otuz dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış sıcak fırında, üzerindeki alüminyum kağıdı alıp otuz dakika pişirdikten sonra servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder