Oktay usta kolay pizza tarifi

Oktay Usta ' nın hepimiz açısından bir başka değeri var elbette ki.

Televizyonlarda son dönemlerde izleyebildiğimiz en yetenekli aşçı. Onun tariflerinden bir başkasını sizlerle paylaşmaktan büyük keyif duyuyorum. Çünkü onun tariflerine herkes olduğu gibi bende güveniyorum. Gerçekten muhteşem şeyler çıkıyor ortaya onun tariflerine sadık kaldığımız takdirde.

Onun bu muhteşem pizza tarifiyle sizde parmaklarınızı yiyeceksiniz. Evet başlayalım mı , ne dersiniz ?

Pizza malzemeleri ;

    * üç su bardağı un
    * iki kesme şeker miktarında yaş maya
    * iki tatlı kaşığı kadar toz şeker
    * Tuz ( kendiniz ayarlayın , fazla olmasın )
    * 100 gram margarin
    * Bir su bardağı ılık su

Üstü için ise malzemelerimiz bu şekilde ;

    * Bir adet doğranmış domates
    * Birbuçuk yemek kaşığı kadar salça
    * 200 gram kaşar peynir
    * Sosis, mantar , salam vs. istediğiniz miktarı siz belirleyeceksiniz. Hangisini daha çok seviyorsanız ondan biraz daha fazla koymanızı öneririm.

Tarifimize geçelim ;

Hamur 1 bardak ılık suda şekerle birlikte mayalanır. Mayalı un ve yağ birbirine karıştırılarak iyice yoğurulur. Sıcak bir yerde biraz dinlenmeye bırakılır. Mayalanması hızlı olsun isterseniz üzerine bir naylon poşet geçirebilirsiniz. Kabarınca hamur ortadan ikiye bölünür. Bir tanesi merdaneyle yuvarlak olacak şekilde açılır. Kenarları düzleştirilir. Üzerine yukarıda belirttiğimiz malzemelerden istenilen büyüklükte doğranıp karışım üzerine iyiceyayılır. Bol kaşar rendesi serpmeniz tavsiye edilir. İkinci hamura da aynı işlem tekrarlanır. 180 derecede 15 dakika kadar pişirdikten sonra servise hazır hale gelecektir , afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder