Mutfağınızdaki malzemelerle, hijyeninden ve temizliğinden şüphe duymayarak yapacağınız bu enfes etsiz çiğ köfte lezzete bayılacaksınız. Doğu'nun geleneksel yemeği mutfağınızda. Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 2 veya 3 su bardağı ince bulgur (köftelik)
- 3 tane orta boy kuru soğan
- Biber salçası (isteğe göre acı veya tatlı)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı kimyon
- pul biber
- karabiber
- Biraz sıvı yağ
- nar ekşisi yoksa bir limon suyu
- Maydonoz ve Taze soğan (isteğinize göre)
Nasıl Yapılır?
- Bulguru kaynar su ile ıslatıp biraz tuz ekliyoruz.
- Soğanları rendeleyip yağda biraz kavuruyoruz ve salçaları ekliyoruz.
- Soğanı ocaktan almaya yakın baharatlarını ekliyoruz.
- Kaynar su ile şişmiş bulgurların üzerine soğanlı karışımı ve nar ekşisini ekliyoruz.
- İyice yoğuruyoruz.
- İnce ince kıyılmış maydonoz ve soğanları bulgurlara ekliyoruz.
- Damak tadımıza göre acı biberini ve tuzunu ekliyoruz.
- Tekrar iyice yoğurduktan sonra küçük parçalar koparıp köfte şeklini veriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder