Evde Sağlıklı Lahmacun Tarifi Yapılışı

Hazır, eti güven vermeyen lahmacunların yerine sağlıklı bir şekilde evde kendiniz lahmacun yapmak ister misiniz ? Aşağıdaki malzeme ve tariflerle evde sağlıklı lahmacunlar yapabilirsiniz. Afiyet olsun...



HAMURU:
1/2 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 bardak ılık süt
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
Yarım çay bardağı sıvı yağ

İÇİ:
300 gr kıyma
1 demet maydanoz
2 adet domates
3 adet sivri biber
4-5 diş sarımsak
1 adet soğan
Pul biber, tuz

YAPILIŞI:
Yaş mayamız şeker, ılık süt ve yağ ile eritilir. Unumuz elenerek mayamıza katılır. Yumurta ve yağ da ilave edildikten sonra hamurumuz yoğrulur ve mayalanması için üstü örtülerek bekletilir. Bu arada iç malzemesi için sarımsak, soğan, biber, domates ve maydanozlar ince kıyım doğranır ve bütün malzeme çiğden karıştırılır. Hamurdan istenilen büyüklükte parçalar koparılarak elle açılır ve iç malzemeden yayılır. 200 derecelik sıcak fırında 20 dakika kadar pişirilerek sıcak olarak servis edilir.
Ayrıca soğan, maydanoz ve limonu servis etmeyi unutmayın.

0 yorum:

Yorum Gönder