Ev yapımı fındık lahmacun. Evde Lahmacun Çok Pratik



Evde fındık lahmacun yapmak hem çok keyifli hem de çok kolay. Ufak olması çoluk, çocuk misafir herkesin ilgisini çekiyor. Hem kolay hem lezzetli olan minik lahmancunlarınız afiyet olsun.





MALZEMELER


  • 1,5kilo yağlı kıyma
  • 6baş büyük kuru soğan
  • 1demet maydanoz
  • 3büyük dometes
  • 1tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1tatlı kaşığı karabiber
  • 1yemek kaşığı biber salçası
  • yarım tatlı kaşığı kimyon


YAPILIŞI


Maydanoz, soğan,ve domatesleri küçük küçük kıyıp kıymaya karıştırın.
baharatları ekleyin ve hepsini yoğurun (kıymanız yağsızsa margarin ekleyin)

Hamuru
1kilo kadar un
yarım paket yaş maya
su ve tuz
bu malzemelerle ekmek hamuru kıvamında bir hamur yoğurun ve
beş on dakika dinlendirdikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
tatlı tabağı büyüklüğünde açın hazırladığınız kıymalı harcı ortalarına yayın.
Önceden ısıtılmış 200-250 derece fırında pişirin afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder