Kepekli Pizza Tarifi

Kepekli Pizza Tarifi

Merhaba Arkadaşlar,
Bugün herkesin severek yediği kepekli pizza tarifimizi sizlerle paylaşıyor olacağım. Kepekli Pizza'nın en güzel yanı vicdanen rahat rahat yenmesidir. Kepekli olduğunda hem kalerisi çok daha düşük oluyor hem de beyaz una alerjisi olanlar gönül rahatlığı ile yiyebiliyor.

Kepekli Pizza

Kepekli Pizza'nızın mükemmel olması için tarifin içindeki püf noktalarına özen göstermeniz gerekiyor.

Hamurun Malzemeleri

  • Yarım paket Yaş Maya
  • Yarım çay bardağı Zeytinyağı
  • 3 su bardağı Un
  • Tuz
  • Su

Sos Malzemeleri

  • Bir şişe domatesten 3 su bardağı kadar alıyoruz - tüm marketlerde var
  • 1 tutam fesleğen (yoksa koymayabilirsiniz)
  • 2-3 diş sarımsak
  • zeytinyağı
  • tuz

Üzeri İçin

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • İster jambon, ister sucuk veya kırmızı biber, mantar vs koyabilirsiniz. Artık canınız ne çekiyorsa, hangi malzemelere kolay ulaşabiliyorsanız kullanın derim.


Hazırlanışı:

  1. Öncelikle ellerimizi güzelce yıkıyoruz.
  2. Sonra unumuzu çukur bir kaba alıyoruz ama almadan önce varsa eleğiniz unu eleyerek kaba dökmenizi tavsiye ediyorum. Böylece un hava alacaktır.
  3. Unun üzerine bir miktar göz kararı tuz serpiyoruz. Tahmini 1 tatlı kaşığı yeterli olacaktır
  4. Unun tam ortasını yuvarlak havuz şeklinde açıp mayamızı koyuyoruz.
  5. Daha sonra mayanın üzerine hazırladığımız yarım çay bardağı zeytinyağını döküyoruz.
  6. Kettle'dan veya çaydanlıkta ılıttığımız Ilık suyu mayanın üzerine döküyoruz.
  7. Elimizle yavaş yavaş mayayı ezerek eritiyoruz.
  8. Havuzun kenarlarından dikkatlice, etrafı batırmadan un alarak hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
  9. Burada en önemli husus kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam etmemiz.
  10. Masanın üzerine un serpip top top yuvarladığımız hamuru merdane yardımıyla açıyoruz. Yuvarladığımız hamurların çok büyük olmamasına özen gösteriyoruz.
  11. Son olarak yuvarlak fırın tepsisini veya yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsiye yine yuvarlak bir şekilde açtığımız hamurumuzu yağlayıp yerleştiriyoruz.
Sosunu Hazırlamak İçin:

  1. Domates sosumuzu (şişe domates) bir kaseye koyuyoruz ve sarımsakları domatesin üzerine ince ince doğruyoruz. Varsa sarımsak rendeleme aletiniz kullanabilirsiniz.
  2. Fesleğen bulabildiyseniz yıkayıp süzdürüp ince ince doğruyoruz. Yoksa bu maddeyi es geçebilirsiniz.
  3.  Zeytinyağını ve tuzu ekliyoruz. Yine bir veya iki tatlı kaşığı yeterli olacaktır
  4. Sosumuzu bir güzel karıştırıp hamurun üzerine sürüyoruz. Kepçe ile hamurun tam ortasına boşalttığınız sosu kepçenin alt kısmı ile yuvarlaklar çizerek profesyonel bir şekilde domatesi eşit miktarda hamura yayabilirsiniz. Resim olarak da şöyle bir görüntü çıkıyor:
  5. Rendelediğimiz kaşar peynirini eşit olarak pizzamızın üzerine serpiyoruz.
  6. Sebzelerinizi mantar, biber vs kesip üzerine koyabilirsiniz.
  7. Sucuk, salam, jambon varsa ve seviyorsanız onları da şimdi koymanın tam zamanı
  8. 200 derece ısınmış olan fırınımızda pizzamızı pişirmeye başlıyoruz.
  9. Kaşarlar pembeleşince fırından çıkarıp servis yapabilirsiniz.

Sıcak sıcak afiyetle yemenizi tavsiye ederim...

0 yorum:

Yorum Gönder