Kolay pizza yapmanin puf noktalari ve ipuclari

Evet şimdide birazcık bu işin ipuçlarından bahsetmek istiyorum. Pizza yapmaya başlamadan önce mutlaka malzemeleri hazırlayın. Yapma esnasında geç koyacağınız malzemeler hamurun bozulmasına yol açabilir. Bu nedenle malzemeleri hazırlayıp bir kenara koymalısınız.

Hazır malzemelerle pizzayı yapmanız 5 - 10 dakika arasında sürecektir. Pizzayı yaparken malzemelerin eksik olmadığından emin olun , en ufak bir ayrıntı bile hamurunuzun tadını bozabilir ve buda emeklerinizin boşa gideceği anlamına gelir.

Pizza yaparken tarifdeki değerlerle her zaman eşdeğer miktarlarda malzeme kullanın. 1 kangal sucuk söyleniyorsa , bir kangal sucuk koymalısınız.
Daha azını koyarsanız istediğiniz lezzeti yakalayamayabilirsiniz. Yok ben az sucuklu seviyorum diyorsanız istediğiniz oranlarda koyabilirsiniz. En sevdiğiniz malzemeden biraz daha fazla koymanız damak zevkiniz ve yaptığınız işden tatmin olabilmeniz açısından oldukça önemlidir.

1 yorum:

belesciyiz.com dedi ki...

bende kendim evde pizza yapmak istiyorum butun is anneme kaliyor birazda kendim calisiyim istedim bilgilendirme icin cok tesekkur ederim :)

Yorum Gönder